5 – daagse bus-excursiereis naar Texel


Texel staat van de natuurparken en zijn vele bezienswaardigheden. Het zeehondenopvangcentrum Ecomare, het Kaap Skil museum maar niet te vergeten het Juttersmuseum Flora. Maar u kunt ook, over de goed aangelegde wandelpaden een mooie duinwandeling maken.

Tijdstip:     02 t/m 06 oktober 2023
Hotel:         Hotel Boschrand, Bosrandweg 225, 1796 NA De Koog,
Website:    https://www.hotelboschrand.nl/

Deze reis kunnen wij u aanbieden voor:
2 – persoonskamer  € 599,00 p.p.
1 – persoonskamer  € 739,00 p.p.

Inclusief:
♦  Luxe Comfort Class touringcar met ervaren chauffeur;
♦  Opstapplaatsen: Centrale opstapplaats Escharen ( Grave )
♦  Bij > 20 personen een opstapplaats in uw woonplaats;
♦  Toeristenbelasting;
♦  5 dagen met 4 overnachtingen.;
♦  Verzorging op basis van halfpension;
♦  Bezoek aan Schapenbedrijf De Waddel in Den Burg;
♦  Bezoek aan het Kaap Skil museum;
♦  Bezoek aan het zeehondencentrum Ecomare;
♦  Bezoek aan het Juttersmuseum Flora;
♦  Afscheidslunch

Exclusief:
♦  De niet vermelde maaltijden
♦  Uw persoonlijke uitgaven zoals drankjes e.d.
♦  De verzekeringen.

Minimum aantal deelnemers: 30
Om organisatorische redenen kan worden afgeweken van het programma.


 

Programma 5-daagse
bus-excursiereis naar Texel
  

Dag 1, Heenreis naar Texel
Vanuit onze opstapplaats rijden we met voldoende pauzes naar de veerhaven in Den Helder waar de veerpont voor Texel klaarligt. Aangekomen op Texel rijden we naar ons hotel. U heeft rustig de tijd om de omgeving alvast te verkennen, waarna het diner voor u klaarstaat.

Dag 2, Schapenboerederij De Waddel
De Waddel en het omliggende landschap hebben een rijke geschiedenis. De boerderij is een monumentale stolp uit 1625. Op het bedrijf hebben door de eeuwen heen altijd schapen gelopen. In de stolp werd van oudsher al schapenkaas gemaakt en deze traditie wordt met veel plezier voortgezet. Van mei tot oktober melkt men ongeveer 150 ooien. Van de melk maakt men traditionele Texelse schapenkaas. De kaas met zijn karakteristieke smaak is in het melkseizoen te verkrijgen aan huis en bij de automaten aan de weg, en daarna zolang de voorraad strekt. Natuurlijk mag u ook een lekker stukje schapenkaas proeven. De rest van de dag heeft u ter vrije besteding in de hoofdstad van Texel Den Burg. Geniet van de leuke winkels, de goede restaurants en de historische panden.

Dag 3, Kaap Skil Museum
Handelsschepen, oorlogsvloten, walvisvaarders, allemaal gingen ze voor anker op De Reede van Texel. In de 17e eeuw was dit dé plek om te laden, te lossen en te wachten op goede wind. Bij storm kon het er flink spoken. Dan verging er wel eens een schip. Hierdoor liggen er nu nog tientallen scheepswrakken op de zeebodem bij Texel. In Museum Kaap Skil zie je wat duikers en vissers er vinden. Beleef ook het eilander leven van een eeuw geleden in het openluchtmuseum. Met authentiek ingerichte huisjes, een molen en jutterij. Wij brengen u terug naar De Koog waar u een leuke wandeling kunt maken of aan zee een frisse neus gaat halen.

Dag 4, Zeehondencentrum Ecomare
Ecomare brengt je dicht bij de natuur van de kust en zee, laat je begrijpen dat natuurlijke rijkdommen kwetsbaar zijn, en nodigt je uit bij te dragen aan de bescherming ervan. Aan deze missie wordt gewerkt via voorlichting, educatie en de opvang van vogels en zeehonden. Ecomare is een leuk en boeiend dagje uit. Je ziet er zeehonden, vogels, vissen en andere zeedieren van heel dichtbij. In het natuurmuseum van Ecomare ontdek je alles over Werelderfgoed Waddenzee, de Noordzee en Texel. Ecomare ligt midden in het Nationaal Park ‘Duinen van Texel’. Je kunt er uren rondstruinen! Na het bezoek aan Ecomare brengen wij u naar de vuurtoren van Texel. De echte sportievelingen kunnen de 47 meter hoge toren beklimmen, terwijl de anderen een gezellig terrasje pikken.

Dag 5, Juttersmuseum Flora en terugreis
Na het laatste ontbijt vertrekken we rond de klok van 10.00 uur naar het Juttersmuseum Flora, waar we, behalve de koffie, ook een rondleiding met het Juttersverhaal krijgen. Aansluitend aan het Juttersverhaal gebruiken we er de Jutterslunch waarna we, via de veerpont naar Den Helder, weer naar uw opstapplaats brengen, waar een einde aan uw reis komt.