ALL INCLUSIVE 5 - DAAGSE NAAR
TREIS KARDEN  AAN DE MOEZEL

Treis Karden was in de tijd van de Romeinen een verkeersknooppunt, vanwaar een doorwaadbare plaats die naar Karden leidde. De Burg ruïne Treis, die eens de oversteek van de Moezel moest beschermen, dateert uit de 11 eeuw. Ten zuiden ervan ligt de Ruïne der Wildburg, die van binnen is verbouwd. Haus Epstein aan de Markt (15e eeuw) is een bijzonder mooi vakwerkhuis. Op een steile rots staat de Zilleskapelle uit de 17e eeuw. De kerk St.Johannes (1831) is de eerste neogotische kerk in het Rheinland.
Het dal van de Moezel slingert zich door deze streek en laat een romantisch wijnlandschap met groene steile hellingen zien. Dit dal of vallei is het mooiste gedeelte van deze 544 km lange rivier. Na elke bocht zijn idyllisch gelegen wijndorpen met prachtige huisjes en wijngaarden volop te vinden. Het Moezeldal is wereldberoemd door de bekende wijnen, die er vandaan komen en kent een eeuwenoude rijke cultuurgeschiedenis, die teruggaat tot de Romeinse en Keltische tijd. Maar ook de  wandelliefhebbers kunnen hun hart in deze omgeving ophalen. Een bezoek aan de steden zoals Trier, Cochem en Koblenz maakt deze reis compleet.

Hotel    :   Hotel "Moselhaus Brauer", Moselstraße 25, 56253 Treis-Karden

Deze 5-daagse reis, waarvan de verzorging ALL INCLUSIVE is, kunnen wij u aanbieden voor:

2 -  persoonskamer  € gemiste reis
1  -  persoonskamer € gemiste reis

Inclusief:

♦  Luxe Comfort Class touringcar met ervaren chauffeur/reisleider;
♦  Opstapplaats: Centrale opstapplaats in Grave (Escharen); Voor KBO is dit de eigen woonplaats;
♦  Gratis voldoende parkeerplaatsen bij de opstapplaats in Grave (Escharen);
♦  Bij vertrek koffie met gebak;
♦  Inclusief toeristenbelasting;
♦  All-in Verwelkomd worden met Welkomstdrankje!
♦  All-in Overnachting in een Comfort kamer.
♦  All-in Elke ochtend Ontbijt Buffet.
♦  All-in Elke dag Lunchpakket.
♦  All-in Elke dag Driegangenmenu.
♦  All-in Elke dag koffie en thee de gehele dag All-in.
♦  All-in Drankjes zijn van 16:00 t/m 00:00 uur inbegrepen. Frisdranken, bieren, van tap, huiswijnen, vruchtendranken en Duits gedestilleerde dranken.
♦  Bezoek aan het Geisercentrum in Andernach met bezoek aan de Geiser;
♦  Bezoek aan de Deutches Eck in Koblenz;
♦  Bezoek aan Burcht Eltz;
♦  Bezoek ana het Wildpark in Daun;
♦  Bezoek aan Saarburg;
♦  Bezoek aan Trier;
♦  Rondrit met het toeristentreintje in Trier;
♦  Bezoek aan Cochem;
♦  Bezoek aan de Mosterdmolen in Cochem;
♦  Op de terugreis een afscheidsdiner in De Brouwketel in Escharen. 

 

Exclusief:

♦  De niet vermelde maaltijden
♦  Uw persoonlijke uitgaven zoals drankjes e.d.

Minimum aantal deelnemers: 40
Om organisatorische redenen kan worden afgeweken van het programma


 

ALL INCLUSIVE 5 - DAAGSE NAAR
TREIS KARDEN  AAN DE MOEZEL

Dag 1 Heenreis naar de Moezel
Vanaf uw opstapplaats wordt u naar onze centrale opstapplaats gebracht. Daar wacht u een heerlijk kopje koffie met gebak. Met voldoende pauzes  rijden we richting Duitsland. Bij aankomst in Treis Karden staat het welkomstdrankje voor u klaar. Vanaf dat moment gaat de ALL inclusive verzorging van start.

Dag 2 Andernach en Koblenz
Vandaag bent u getuige van een bijzondere gebeurtenis. Ongeveer elke twee uur stijgt een indrukwekkende waterfontein tot 60 meter de lucht in, aangedreven door vulkanische kooldioxide. De reis begint in het Geisercentrum in Andernach met een reis “ondergronds” naar de oorsprong van de geiser. Geniet daarna van een boottocht op de Rijn naar het natuurgebied “Namedyer Werth”. Hier bevindt zich het zeldzame natuurverschijnsel: de koudwatergeiser van Andernach. Nadat we teruggevaren zijn naar Andernach brengen we nog een bezoek aan de Deutches Eck in Koblenz. Daarna keren we terug naar ons hotel.

Dag 3 Burg Eltz en Wildpark Daun
De Graaf en Gravin van Eltz staan al op ons te wachten voor een rondleiding door Burg Eltz. Al meer dan 850 jaar is deze familie hier gevestigd en doen hun best om het huis intact te houden. Ervaar de middeleeuwen en pure natuur op Eltz! De Graaf en Gravin zijn trots op hun stenen sprookje en laten het de bezoekers graag zien! Het Wildpark Daun herbergt vele diersoorten. Zo zijn er o.a. bizons, jak’s, herten, wilde zwijnen, stokstaartjes, wilde paarden en apen. En diegenen die nog van meer avontuur houden kunnen gebruik maken van de zomer rodelbaan

Dag 4 Saarburg en Trier
De dag beginnen we met een bezoek aan het prachtige plaatsje Saarburg met zijn waterval midden in het centrum. Het aan de Moezel gelegen Trier is samen met Worms de oudste stad van Duitsland. De Porta Nigra is weliswaar het bekendste gebouw in deze stad, maar u staat er verbaasd van hoeveel bezienswaardigheden, naast een levendig centrum, deze stad telt. Om alles goed te kunnen bekijken rijden wij u rond in het toeristentreintje. Uiteraard krijgt u voldoende tijd om deze stad op uw gemak te kunnen bekijken.

Dag 5 Cochem en terugreis naar Nederland
Na het ontbijt brengen we een bezoek aan het bekendste plaatsje aan de Moezel, Cochem. U krijgt een rondleiding in de Mosterdmolen, zodat als u weer huiswaarts keert weet waar Abraham de mosterd haalt. Rond de klok van 2 uur rijden we, met voldoende pauzes terug naar Nederland. In De Brouwketel in Escharen genieten we, onder het genot van een heerlijk diner, nog na van deze mooie reis naar de Moezel.