Deze reis is voor 2022 al volledig volgeboekt.
Heeft u nog interesse voor een reis naar het schitterende Noorwegen, laat het ons dan via het interesse-formulier op deze pagina even weten.
Wij plaatsen u dan op onze reservelijst. Bij een annulering brengen wij u dan gelijk op de hoogte van de vacante plaats(en)
Bij voldoende belangstelling organiseren wij dan in 2023 wederom een reis naar Noorwegen.
Let op !! Het verplicht u tot niets.

15 - daagse reis schitterend Noorwegen

Een complete reis waarbij alle in het reisprogramma opgenomen excursies e.d. in de prijs zijn inbegrepen.

Diverse hotels in Denemarken en Noorwegen

Het volledige reisprogramma treft u onderstaand aan.
Deze 15-daagse reis kunnen wij u aanbieden voor:
2 – persoonskamer:                          € deze reis heeft u gemist
1 – persoonskamer toeslag van:     € deze reis heeft u gemist

Minimum deelname: 20 personen

Hotels op basis van beschikbaarheid.

Inclusief:
♦   Koffie met vlaai bij het vertrek;
♦   
Vervoer vanaf onze centrale opstapplaats Escharen
♦   Luxe Comfort Class touringcar met ervaren chauffeur/reisleider;
♦   14 nachten verblijf in diverse hotels;
♦   Verzorging op basis van halfpension;
♦   Afscheidsdiner;
♦   Lokale belastingen;
♦   Ferry overtocht Hirsthals – Larvik;
♦   Ferry overtocht Kristiansand – Hirsthals;
♦   Alle overige Ferrytochten in Noorwegen.
♦   
Alle genoemde excursies en entreegelden (zie het dagprogramma)

Welke excursies en entreegelden zijn in de prijs inbegrepen:
♦   Sight seeing met gids in Oslo;
♦   Bezoek aan Openluchtmuseum Maihaugen;
♦   Bezoek Schaatsbaan in Hamar;
♦   Bezoek aan de Staafkerk in Lom;
♦   Skywalk Dalsnibba = Geiranger Skywalk;
♦   Boottocht over de Geiranger Fjord;
♦   Tocht met shuttle naar Briksdal gletsjer;
♦   Boottocht Sognjefjord, Aurlandsfjord en de Naeroyfjord;
♦   Treinrit met de Flämbahn;
♦   Gletsjertocht Folgefonna Gletsjer;
♦   Tocht over de Hardangervidda;
♦   Bezoek aan het Lakestudio in Sand;
♦   Excursie bij de zalm verwerkingsfabriek van MOWI;
♦   
Viking Tour Stavanger.

Exclusief:
♦   Annuleringsverzekering;
♦   Reisverzekering ;
♦   De niet vermelde maaltijden;
♦   Uw persoonlijke uitgaven zoals drankjes e.d.

 


Dagprogramma*
15 - daagse reis schitterend Noorwegen

Dag 1, Heenreis naar Kolding
Vanaf onze centrale opstapplaats in Escharen rijden we, met voldoende pauzes, naar Kolding in Denemarken.

Dag 2, Kolding – Hirsthals – Larvik – Trolläsen
Na het ontbijt vertrekken we naar de ferry in Hirsthals, waar we de oversteek maken naar Larvik in Noorwegen. Deze tocht duurt ruim 3 uur, zodat u volop kunt genieten van deze overtocht. In Noorwegen aangekomen, vervolgen we onze weg naar de omgeving van Oslo, waar we zullen overnachten.

Dag 3, Trolläsen - Hamar
Een verkenning van de hoofdstad van Noorwegen mag natuurlijk niet ontbreken. Wij laten ons daar vergezellen door een plaatselijke gids, die ons langs de mooiste plekken van de stad voert zoals, de Karl Johans Gate, waaraan de universiteit, het parlementsgebouw, het Grand Hotel en de Dom liggen. En natuurlijk zullen ook het bijzondere raadhuis aan de haven, de vestiging Akershus, het Koninklijke Paleis en de beeldentuin in het Vigelandspark niet ontbreken. We vervolgen onze reis naar Hamar, waar we de bijzondere ijsbaan het “Vikingschip” zullen zien.


Voor het downloaden en printen van de programma gids
click  dan op het logo hieronder


LET OP !!
Deze pagina's zijn in KLEUR
Voor een goede afdruk kunt u deze
het beste afdrukken op 50%

Dag 4, Hamar - Lillehammer, Skjak
Na het ontbijt verlaten we Hamar en gaan via Lillehammer, waar in 1994 de Olympische Winterspelen werden georganiseerd, naar het openluchtmuseum in Maihaugen. Hier worden in 120 gebouwen duizenden voorwerpen uit het Gudbrandsdal tentoongesteld. Langs de rivier de Gudbrandsdalslågen, waar ook vele mooie plaatsjes aan liggen, komen we aan bij de uit de 13e eeuw stammende Staafkerk in Lom. Hierna rijden we door naar het hotel in Pollfoss, waar we 2 nachten zullen verblijven .

Dag 5, Skjak – Dalsnibba – Geiganger– Skjak
Vandaag zitten we in een van de mooiste streken van Noorwegen nl. de omgeving van de Geirangerfjord, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Eerst bezoeken we de Geiranger Skywalk, waarna we afdalen naar Geiranger. Hier nemen we de ferry door de Geirangerfjord naar Hellesylt v.v.. De Geirangerflord is de meest bezochte toeristische attractie van Noorwegen. Dit worden betoverende uitzichten over de diverse watervallen zoals de “Zeven Zusters “.

Dag 6, Skjak – Briksdal - Innvik
Al meer dan 100 jaar vervoeren de boeren in Oldedalen toeristen met paard en wagen. In 2004 werden paard en wagen vervangen door de "Troll-auto's". De reis start in Briksdal en neemt ons mee naar de tribune op ongeveer 700 meter van de gletsjer. We maken een mooie wandeling naar de in het Jostedal Glacier Nationalpark gelegen tong van de Briksdalgletsjer. Hierna brengen de "Troll-auto's" ons weer terug naar de opstapplaats.

Dag 7, Innvik – Kaupanger – Gudvangen – Ulvik
Noorwegen bestaat uit vele fjorden. Vandaag staat er een 3 – fjorden bootreis op het programma nl. de Nærøyfjord, de Aurlandsfjord en de Sognefjord. We schepen in bij het plaatsje Kaupanger, waar we bij voldoende tijd ook de staafkerk uit de 12e eeuw nog kunnen bezichtigen. Aangekomen in Gudvangen gaan we naar ons hotel in Ulvik, waar we 3 nachten verblijven.

Dag 8, Ulvik – Fläm - Ulvik
Vandaag maken we een treinrit met de Fläm-spoorlijn. De Fläm-spoorlijn is beschreven als een van de mooiste treinreizen ter wereld en is een van de toonaangevende toeristische attracties in Noorwegen. De trein rijdt van het einde van de Aurlandsfjord, een zijrivier van de Sognefjord, tot aan de hoge bergen bij het Myrdal-station. De reis biedt de mooiste aspecten van het prachtige landschap van West-Noorwegen. In de loop van een uur brengt de trein je van zeeniveau aan de Sognefjord in Flåm naar het bergstation Myrdal, gelegen op 867 meter boven de zeespiegel. De Fläm-spoorlijn is een van de steilste standaard spoorlijnen in de wereld, met 80% van de rit op een helling van 5,5%. De trein rijdt door een spectaculair landschap, langs de Rallar Road, duizelingwekkende bergwanden, schuimende watervallen, door 20 tunnels en biedt zoveel uitzichtpunten dat, voor veel mensen, een enkele reis niet genoeg is.

Dag 9, Ulvik
Deze dag is ter vrije besteding. Mooi om eens een lekkere bergwandeling te maken.

Dag 10, Ulvik - Folgefonna - Jonda - Röldal
Vandaag staat een voettocht over de Folgefonna gletsjer op het programma. Het grootste deel van het jaar is het blauwe ijs van Folgefonna bedekt met sneeuw; een geweldige ervaring om de omringende natuur met sneeuwschoenen te verkennen. Deze tocht is voor alle leeftijden. Vanuit het skiresort vetrekken we richting Röldal, maar we vergeten niet om de Lätefossen waterval nog te bezoeken. In Röldal verblijven we 2 nachten.

Dag 11, Röldal, Haukelgrend, Arabugdi, Rauland, Arnot, Röldal
Vandaag maken we een uitstapje naar de Hardangervidda, het grootste Nationale Park van Noorwegen en de grootste hoogvlakte van Europa. We laten ons verrassen door de prachtige uitzichten en we maken nog een mooie hike over de hoogvlakte.

Dag 12, Röldal – Stavanger
Vanuit Röldal rijden we naar Sand. We bekijken daar in de “Lakestudio” de zalmtrap die van binnenuit te bezichtigen is. Afhankelijk van het jaargetijde zwemmen daar de zalm of zeeforellen tegen de waterval omhoog. We bezoeken uiteraard ook de bij de waterval gelegen Høsebrua - een voetgangersbrug over de Suldalslågen. Afhankelijk van de mogelijkheden brengen we ook een bezoek aan het verwerkingsbedrijf van Mowi, het grootste zalm visteeltbedrijf in Noorwegen. Via de veerpont in Tau bereiken we de stad van de Vikingen, Stavanger.

Dag 13, Stavanger – Mandal
Vandaag duiken we onder in de geschiedenis van de Vikingen. We worden door een lokale gids rondgeleid in Stavanger. Uiteraard komen alle bezienswaardigheden, zoals de 3 Viking zwaarden in de rots, aan de orde. In de namiddag vertrekken we naar Farsund waar we overnachten.

Dag 14, Mandal – Kristiansand – Hirsthals – Kolding
Nog een klein stukje in Noorwegen en dan gaan we vanuit Kristiansand met de Ferry naar Hirsthals. Daarna overnachten we in Kolding.

Dag 15, Kolding – Escharen
Aan alles komt een einde. Dus ook aan deze prachtige reis naar Noorwegen. Via de Duitse autobanen rijden we met voldoende rustpauzes naar Escharen, waar we deze reis afsluiten met een heerlijk diner.

* Om organisatorische redenen kan van het programma worden afgeweken.

Heel mooi, super, gezellig en schitterend Noorwegen

Rated 5 out of 5
31 juli 2022

Dit land is zo mooi, veel te zien en we hebben veel gedaan, Ad heeft weer super geweldige vakantie voor ons gemaakt, Of we nu op de boot, bus, hotel, wandelen, klimmen, drankje, savonds spelletje, het was helemaal top, zelfs in de bus kwamen we niks tekort, ook dank aan Theo met tussendoor uitleg en nog meer leuke tussenstops, genoten van deze mooie vakantie
Country Travel super bedankt, bedankt voor deze top vakantie

A.

Genieten in Noorwegen

Rated 5 out of 5
31 juli 2022

In juli hebben wij een 2-weekse rondreis door Noorwegen met Country Travel gehad. Met een leuk gezelschap hebben we schitterende natuur gezien, o.a. bergen, fjorden en gletsjers, waarbij we ook mooie en leerzame excursies gedaan hebben. De verschillende hotels waren van erg goede kwaliteit. Kortom, we hebben genoten!!
Met dank voor de goede organisatie,

A.

Noorwegen een super mooi land

Rated 5 out of 5
31 juli 2022

Noorwegen een super mooi land ! Jaren terug zelf met auto, maar nu ervaren met een perfect verzorgde reis.
Zorgeloos kunnen genieten!

A.

Een reis om niet te vergeten

Rated 5 out of 5
31 juli 2022

Een prachtige reis naar Noorwegen gemaakt. Die we niet snel zullen vergeten .De mooie natuur, rotsen, sneeuw op de bergen ,watervallen. De hotels waar we verbleven. De busreis met ervaren chauffeur. De bootreis. Te veel om op te noemen. Het was echt de moeite waard.

A.

Zeker aan te bevelen

Rated 5 out of 5
31 juli 2022

Het was een reis om nooit te vergete, We hebben veel gezien en mooie plekjes bekeken. Als je nog een reis naar Noorwegen organiseert dan zal ik hem zeker aanbevelen.

A.

Een aanrader

Rated 5 out of 5
31 juli 2022

We hebben enorm genoten van de prachtige reis naar Noorwegen.Alles was prima geregeld. De boottochten door de fjorden. De wandeling op de gletsjer. Regelmatig een korte of langere stop bij een uitzichtpunt of waterval. Heel veel mooie dingen gezien. Te veel om op te noemen.
Deze reis is echt een aanrader.

A.

Alle excursies inclusief

Rated 5 out of 5
31 juli 2022

Een goed georganiseerde rondreis per bus waarbij de excursies inclusief zijn. De excursies zijn zonder meer allemaal aanraders.
Wij hebben een zeer interessant deel van midden Noorwegen bezocht en kijken terug op een reis die we als een topper beschouwen.

A.

Wat een prachtige reis naar Noorwegen

Rated 5 out of 5
31 juli 2022

De reis naar Noorwegen was in één woord FANTASTISCH! Alles goed geregeld, prachtige excursies, goede chauffeur, gezellig gezelschap en alles super georganiseerd!

A.

Noorwegen, mijn wens uitgekomen

Rated 5 out of 5
31 juli 2022

Altijd een wens geweest on naar Noorwegen te gaan met bus. boot en trein.
Terugkijkend heb ik alles in deze geweldige busreis gehad en genoten van de natuur, ons gezelschap en met onze zeer ervaren chauffeur Theo die ons een sterk staaltje stuurmanskunst liet zien.
Adembenemende reis.

A.

Prachtige natuur

Rated 5 out of 5
31 juli 2022

Noorwegen heeft een prachtige natuur. Diepblauwe fjorden-hoge bergen-groene valleien. In een woord geweldig. Echt een aanrader. Zeker met Country Travel.

A.

One thought on “

Comments are closed.