MORE INCLUSIVE MIDWEEK NAAR RIJS IN FRIESLAND

Zuidwest Friesland is van oudsher bekend om haar prachtige watersportgebied. Op en aan de meren en vaarten bruist het van de activiteiten. Er is voor elk wat wils en er is altijd wat te doen. In Friesland kunt u iedere dag iets anders kiezen. Grote evenementen in Sneek, Heeg, Woudsend of IJlst afgewisseld met knusse bezienswaardigheden en musea die uw nieuwsgierigheid wekken. Of gezellig winkelen en slenteren door de historische stadjes en dorpen.

Tijdstip:                     20 t/m 24 april 2022
Hotel:                        Hotel Gaasterland, Marderlaene 21, 8572 WG Rijs
Website:                    https://hotel-gaasterland.nl

 

Deze 5-daagse reis, waarvan de verzorging MORE INCLUSIVE is, kunnen wij u aanbieden voor:

2 - persoonskamer € 479,00 p.p.
1 - persoonskamer € 529,00 p.p. (max. 8 kamers)

 

Inclusief:
♦   Luxe Comfort Class touringcar met ervaren chauffeur;
♦   Opstapplaats: Centrale opstapplaats in Grave (Escharen); Voor KBO is dit de eigen woonplaats;
♦   Gratis voldoende parkeerplaatsen bij de opstapplaats in Grave (Escharen):
♦   Bij vertrek koffie met gebak in Escharen;
♦   Inclusief toeristenbelasting;
♦   Ontvangst met koffie/thee met plaatselijke lekkernij;
♦   4 x Overnachting met ontbijt en diner;
♦   Drankjes ( binnenlands gedestilleerd ) en koffie/thee de gehele dag gratis;
♦   In de avonduren regelmatig een bittergarnituur;
♦   Op donderdag en vrijdag lunches in Hindelopen en Sneek;
♦   Afscheidsdiner in Escharen;
♦   Bezoek aan het schaatsmuseum in Hindelopen;
♦   Bezoek aan de destilleerderij Weduwe Joustra;
♦   Bezoek aan het Douwe Egberts Museum in Joure;
♦   Bezoek aan het Jopie Huisman Museum in Joure;
♦   Bezoek aan de Knorhof;
♦   Bezoek aan de plaatsen, Hindelopen, Stavoren, Sneek, Joure en Lemmer;
♦ Afscheidsdiner in de Brouwketel in Grave (Escharen);
♦   Alle entreegelden voor genoemde bezoeken en excursies;

 

Exclusief: 
♦   De niet vermelde maaltijden
♦   Uw persoonlijke uitgaven zoals drankjes e.d.

Minimumaantal deelnemers: 40
Om organisatorische redenen kan worden afgeweken van het programma.


 

PROGRAMMA
MORE INCLUSIVE MIDWEEK NAAR RIJS IN FRIESLAND

 

Dag 1, Heenreis naar Friesland
Vanuit uw opstapplaats, maken we eerst nog een tussenstop op onze centrale opstapplaats in Escharen voor een kopje koffie/thee met vlaai.  Daarna vertrekken we naar het mooie Friesland. Aangekomen in het hotel wordt u ontvangen met koffie/thee met een plaatselijke lekkernij. Daarna heeft u de gelegenheid om de omgeving te verkennen, waar een korte wandeltocht door het Rijsterbos naar het IJsselmeer niet aan mag ontbreken. 

Dag 2, Joure
Beroemd middelpunt van Museum Joure is de eerste fabriek van wereldconcern Douwe Egberts en winkel De Witte Os. Ontdek alles over het maken van koffie en thee, de wereldmerken Douwe Egberts en Pickwick. Herkenbaar voor bijna iedere Nederlander: de collectie Douwe Egberts- geschenken. Geniet!
Je hebt het vast wel eens zien staan op het rode pak Douwe Egberts-koffie: Joure 1753, op pakjes Pickwick-thee staat hetzelfde jaartal. Het verwijst naar de bakermat van de beroemde koffie- en theemaker, hier, midden in Joure.
Het winkeltje, het woonhuis en de fabriek waar Douwe Egberts Koffie en Thee ooit begon, maken nu deel uit van Museum Joure. In onze fraaie, historische panden ervaar je hoe koffie en thee gemaakt werden en worden. En natuurlijk kom je alles te weten over de geschiedenis van dit ‘Jouster’ bedrijf dat nu een wereldconcern is. Aansluitend kunt u op eigen gelegenheid Joure verkennen.


Dag 3, Sneek
Wij brengen een bezoek aan de Destilleerderij van de  Weduwe Joustra. In 1864 is de weduwe Anjenette Joustra-Reinders begonnen met het maken van Beerenburg. Zes generaties verder, maken we in het pand van oorsprong nog steeds met dezelfde kruiden, hetzelfde product volgens dezelfde receptuur. Dat is uniek en dat proeft u niet alleen terug in de smaak van onze Beerenburg, maar ook in het verhaal van de familie en de uitstraling van ons pand. Eén van de oudste panden van Sneek, hartje centrum. Inmiddels maakt men allang niet meer alleen Beerenburg, maar vele andere producten. Het is een prachtige uitdaging om innovatief bezig te zijn, met behoud van traditie en al het oude.  Na het bezoek aan de destilleerderij krijgt u een lunch aangeboden en heeft u de gelegenheid om Sneek verder te verkennen. Denk bijvoorbeeld aan het modelspoormuseum in het Station van Sneek of bezichtig de bekende Sneeker Waterpoort.


Dag 4, Hindeloopen en Stavoren
In Friesland, het Mekka van de schaatssport, kunt u alle herinneringen nog eens ophalen. U zult ontdekken dat het schaatsen al een eeuwen oude historie kent, die de moeite van het bewaren voor het nageslacht zeker loont.
In een karakteristiek pand in het pittoreske Hindeloopen is het al even karakteristieke Eerste Friese Schaatsmuseum gevestigd. Klein gestart in 1983, maar inmiddels mag het zich het grootste museum noemen op schaatsgebied. Het Schaatsmuseum bezit niet alleen de grootste collectie schaatsen en sleeën ter wereld, maar de complete geschiedenis van de Elfstedentocht is hier te bewonderen.
Na het bezoek aan het museum wordt u een lunch aangeboden.
Hierna brengt u een bezoek aan Het vrouwtje van Stavoren.  Stavoren is een stad in de gemeente Súdwest-Fryslân, die ligt ten zuidwesten van Hindeloopen en Molkwerum en ten noordwesten van Warns. De stadskern ligt tussen de Warnservaart en het IJsselmeer. Het kent meerdere havens. Stavoren was de eerste Friese gemeenschap en de eerste Nederlandse stad die stadsrechten verkreeg.


Dag 5, Workum en terugreis
Het Jopie Huisman Museum, één van de populairste musea van het noorden, is gewijd aan het werk en het leven van de Friese meester-schilder Jopie Huisman. Liefde voor de natuur, mededogen, maar ook het onaanzienlijke waarde geven. Het is de menselijke maat die de rode draad vormt in zijn even veelzijdige als fascinerende oeuvre.
Jopie voert u mee in zijn wereld en maakt u deelgenoot van zijn passies. Na afloop van uw bezoek heeft u nog even de gelegenheid om Workum te verkennen waarna we terugkeren naar De Brouwketel in Escharen voor het afscheidsdiner.