GEGARANDEERD VERTREK

8 – DAAGSE EXCURSIE REIS
NAAR DE CÔTE D’AZUR

De Côte d'Azur met zijn magische aantrekkingskracht is een vakantiegebied dat bij vele mensen geliefd en bekend is. Plaatsen als Saint Tropez, Sainte Maxime, Cannes, Nice en niet te vergeten Monaco spreken tot de verbeelding. De streek langs de azuurblauwe zee wordt gemarkeerd door mooie rotspartijen en afgewisseld met prachtige idyllisch gelegen vissersdorpjes. Door het milde klimaat heeft dit mediterrane gebied zowel in de zomer als in de winter een magische aantrekkingskracht. Tijdens deze reis laten wij u de mooiste plekjes van de Côte d'Azur zien. We verblijven in Hotel van der Valk St. Aygulf in St. Aygulf aan de Middellandse Zee en nemen u o.a. mee naar Saint Tropez, Monaco, Ramatuelles, Bormes les Mimosas en Grimaud en bezoeken natuurlijk de Gorges du Verdon.

Tijdstip:   8 t/m 15 oktober 2022
Hotel:       Van der Valk Hotel St. Aygulf,  214 Rue d'Alsace, 83370 Saint Aygulf
Website:   https://www.hotelstaygulf.fr/nl/

Deze 8-daagse excursie reis kunnen wij u aanbieden voor:

2 - persoonskamer  € 789,00 p.p.
1 - persoonskamer  € 969,00 p.p.

Inclusief:
♦   Luxe Comfort Class touringcar met ervaren chauffeur/reisleider;
♦   Opstapplaats: Centrale opstapplaats in Grave (Escharen); Voor KBO is dit de eigen woonplaats;
♦   Koffie met vlaai op de centrale Opstapplaats in Grave (Escharen);
♦   Gratis voldoende parkeerplaatsen bij de opstapplaats in Grave (Escharen):
♦   5 nachten verblijf in Van der Valk Hotel St. Aygulf,  Saint Aygulf
♦   2 nachten verblijf in een overnachtingshotel in Frankrijk;
♦   Verzorging op basis van half pension vanaf het diner op zaterdag t/m het ontbijt op de laatste dag;
♦   Bezoek aan Chateaux de Baux de Provence;
♦   Bezoek aan het prinselijk paleis in Monaco en Cannes;
♦   Bezoek aan de Gorges du Verdon;
♦   Bezoek aan Sainte Maxime met boottocht naar Saint Tropez;
♦   Bezoek aan Bormes les Mimosas en een boottocht in Port Grimaud;
♦   Alle entreegelden voor genoemde bezoeken en excursies;
♦   Afscheidsdiner in De Brouwketel in Escharen;
♦   Toeristenbelasting.

Exclusief:
♦   De niet vermelde maaltijden
♦   Uw persoonlijke uitgaven zoals drankjes e.d.

 

Minimum aantal deelnemers: 30
Om organisatorische redenen kan worden afgeweken van het programma.


 

DAGPROGRAMMA 8 – DAAGSE EXCURSIE
REIS NAAR DE CÔTE D’AZUR

Dag 1, Vertrek naar het midden van Frankrijk
Vanuit Nederland rijden we, met voldoende pauzes, naar het overnachtingshotel in het midden van Frankrijk waar we ook dineren.  

Dag 2, Chateau des Baux de Provence en Saint Aygulf
Op weg naar de Cote D’Azur bezoeken we het Chateau des Baux de Provence. Het Château des Baux ligt in het hart van de Provence en is een oud middeleeuws fort dat  op een  rotsachtige uitloper is gebouwd. Deze situatie van het Plateau des Baux, natuurlijk neergestreken en verschanst, maakte het mogelijk om de omgeving te observeren en zichzelf te beschermen, wat waarschijnlijk verklaart waarom het zeer vroeg en bijna continu tot op de dag van vandaag bezet was.
Hotel Saint Aygulf ligt direct aan de Middellandse zee en beschikt over een eigen strand.

Dag 3, Monaco
Via de kustroute rijden we naar het prinsdom Monaco en Monte Carlo. We bezoeken daar het schitterende paleis van Prins Albert. Het prinselijk paleis van Monaco  is het paleis in Monaco waar de prins van Monaco woont, tegenwoordig is dat prins Albert II. Het paleis ligt 60 meter boven zeeniveau in de wijk Monaco-Ville. Sinds 1297 wonen op deze plek de Monegaskische prinsen. Het eerste gebouw dat hier stond was een Genuees fort, gebouwd in 1191. Delen van het prinselijk paleis zijn voor toeristen zichtbaar, zoals de troonzaal en de kapel. Ook wisselt hier elke middag om 12.00 uur de wacht. Na het bezoek aan het paleis hebben we voldoende tijd om  Monaco Ville te bezoeken. Dit stuk middeleeuwse wijk van Monaco ligt vlak bij het paleis op dezelfde zestig meter hoge rots. Het wordt ook wel gezien als de hoofdstad van het prinsdom.  Vanuit Monaco Ville bezoeken we per bus of te voet Monte Carlo.

Dag 4, Bormes les Mimosa en Port Grimaud
Vandaag brengen we een bezoek aan de middeleeuwse plaats Bormes les Mimosas dat bekend staat als één van de mooiste plaatsen in de streek de Var. De historische architectuur, gekleurde huizen met bewerkte deuren, de bric-à-brac winkeltjes en verscholen ateliers maken dat er veel te ontdekken en genieten is. Vele ambachtelijke handwerklieden zijn in Bormes les Mimosas neergestreken en zitten met hun werkplaatsen verscholen in de smalle straatjes van het oude centrum. Aarzel niet om zo’n smal deurtje binnen te stappen en bekijk de eeuwenoude technieken van pottenbakken, hoeden maken en keramiek-, hout- en zijde bewerken. Een wandeling voert in elk geval langs de twaalf fonteinen in het dorp en het kasteel op de top van de heuvel. Vanaf dit kasteel heeft u een schitterend uitzicht over de Middellandse Zee tot aan de Iles d’Hyeres. In de middag bezoeken we Port Grimaud. Port Grimaud beschikt over 15 kilometer aan kades en vrijwel alle vakantiewoningen beschikken over een eigen ligplaats. Het betoverende Port Grimaud, met zijn kleurrijke Provençaalse huizen en netwerk van kanalen, staat dan ook bekend als het Venetië van de Provençe. In Port Grimaud maken we een boottocht (inclusief) langs de schitterende woningen en schepen.

Dag 5, Gorges Du Verdon met Castellane en Moustiers Sainte Marie
Op een reis naar de Cote D’Azur mag een bezoek aan de Gorges du Verdon niet ontbreken. Deze 25 km. lange kloof met rotswanden tot 700 meter ligt tussen de dorpen Castellane en Moustiers Sainte Marie. Tijdens de rondrit zullen we een aantal uitzichtpunten bezoeken zodat u van de prachtige uitzichten kunt genieten. In Castellane kan de rots  met de kapel van de Notre Dame du Roc worden beklommen. In Moustiers Sainte Marie kunt u het speciale keramiek ,het zgn. faience, met zijn glazuurdecoratie bewonderen.

Dag 6, Saint Maxime en Saint-Tropez
Dit wordt een dag waarin de luxe levensstijl centraal staat in Sainte Maxime en Saint-Tropez. Met Les Bateaux Verts varen we vanuit Sainte Maxime  naar Saint-Tropez. U vaart dan met de boot de haven in waar de enorme plezierjachten liggen en u meert af aan de alom bekende kade. Saint-Tropez kunt u op eigen gelegenheid verkennen. Vergeet het nog steeds aanwezige politiebureau niet, waar de films van Les Gendarmes des Saint-Tropez met Louis de Funes zijn opgenomen.

Dag 7, Terugreis naar het midden van Frankrijk
Helaas moeten we de Cote D’Azur weer verlaten. Met voldoende pauzes rijden we naar    Midden Frankrijk voor het diner en de overnachting.

Dag 8, Vervolg terugreis naar Nederland
Onder het genot van een heerlijk diner kunt u in De Brouwketel in Escharen, en terug in Nederland, nog even nagenieten van deze fantastische reis.